Πρόκειται για φαγητό του δρόμου που σε όλες τις χώρες της Ανατολής το τρώνε κυρίως για πρωινό και το συνοδεύουν με μαύρο τσάι. Το φαλάφελ ξεκίνησε ως φαγητό του φτωχού για την περίοδο της νηστείας. Τώρα το τιμούν ως ορεκτικό σε όλα τα πλούσια τραπέζια.
Υλικά
400 γραμμάρια ρεβίθια
1 λευκό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανό
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Προετοιμασία
Εάν χρησιμοποιήσετε ρεβίθια σε κονσέρβα, απλά ξεπλύνετε με νερό και βγάλτε τη φλούδα. Αν χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα ρεβίθια, αφήστε τα να μουλιάσουν για 24 ώρες και στη συνέχεια, τα πλένετε καλά. Εντωμεταξύ ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό.
Χτυπάτε σε ένα μίξερ τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κύμινο και το κόλιανδρο μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για μια ώρα. Ύστερα πλάθετε σε μικρές μπάλες και τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Σερβίρετε με γιαούρτι και με μια αραβική πίτα.
Πηγή φωτογραφίας: https://blog.giallozafferano.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.