Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με μπακαλιάρο, ντοματίνια και ελιές

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

Σήμερα φέρνουμε στο τραπέζι τη μυρωδιά και τη φρεσκάδα της θάλασσας… 

Υλικά

380 γραμμάρια ζυμαρικά

300 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου 

250 γραμμάρια ντοματίνια

100 γραμμάρια ελιές 

1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη

20 γραμμάρια κουκουνάρι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλαδάκι μαϊντανό

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τον μπακαλιάρο σε βραστό νερό για περίπου δέκα λεπτά, ανάλογα με το πάχος του. Αφού τον μαγειρέψουμε, στραγγίζουμε και αφαιρούμε το δέρμα και τα αγκάθια και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο  ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο, τις ελιές την κάπαρη και το κουκουνάρι. Αφήνουμε να αρωματίσουν για λίγα ακόμη λεπτά και μετά προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στα μισά. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να  μαλακώνουν ελαφρώς

Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο στα ντοματίνια μαζί με τα μακαρόνια και με λίγο νερό λίγο νερό μαγειρέματος από τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για ένα με δύο λεπτά. Και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedalmondo.it