COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο νόστιμη πίτσα δεν γίνεται στον φούρνο αλλά στο τηγάνι


25 Ιουνίου 2020

Η πιο νόστιμη πίτσα δεν γίνεται στον φούρνο αλλά στο τηγάνι

Η πίτσα στο τηγάνι είναι μια νόστιμη και εναλλακτική λύση της παραδοσιακής πίτσας μαργαρίτας, ειδικά όταν έχετε λίγο χρόνο να μαγειρέψετε και δεν θέλετε να ανάψετε το φούρνο ή όταν τυχαίνει να θέλετε να προετοιμάσετε ένα εξαιρετικά γρήγορο δείπνο. 

Υλικά

Για τη ζύμη

150 γρ αλεύρι 00

125 ml νερού

30 ml ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία μαγιά (για αλμυρές πίτες)

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση 

100 γρ. σάλτσα ντομάτας

Ελαιόλαδο για γεύση 

Ρίγανη για γεύση

Μερικά φύλλα βασιλικού

Αλάτι 

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε το λάδι και το νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια κολλώδη ζύμη.

Σε ένα τηγάνι που να έχει καπάκι, βάζουμε ένα φύλλο ψησίματος και από πάνω με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε τη κολλώδη ζύμη. Από πάνω προσθέτουμε τον πελτέ, λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι. Καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά.

Μετά από αυτό το διάστημα, σηκώνουμε ελαφρώς την πίτσα με μια σπάτουλα, για να βεβαιωθούμε ότι είναι μαγειρεμένη στο κάτω μέρος και στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Σε αυτήν τη φάση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμα ντομάτα και μοτσαρέλα. Η πίτσα είναι έτοιμη για σερβίρισμα, προσθέτοντας  μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού.
 

Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedalmondo.it

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.