Ζουμερά κεφτεδάκια γαλοπούλας με πατάτες και μπέικον

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020

Τηγανητά ή ψητά ή ακόμα μαγειρεμένα μαζί με συνοδευτικές σάλτσες, τα κεφτεδάκια κερδίζουν πάντα όλη την οικογένεια. 

Υλικά 

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

1 φλ. γάλα

1 αυγό

100 γρ. μπέικον 

150 γραμμάρια σπανάκι

80 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

350 γραμμάρια κιμά γαλοπούλας

4 μεσαίες πατάτες

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλεύρι

Φρέσκο μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Βάζουμε το ψωμί μαζί με το γάλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε. 

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε  το σπανάκι. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο με το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπολ με το ψωμί το αυγό, τον κιμά, την παρμεζάνα και το σπανάκι και ανακατεύουμε. 

Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το μπέικον και λίγο λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα μαγειρεύουμε και από τις δυο πλευρές. 

Ύστερα, προσθέτουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε καθαρίσει και τις έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου είκοσι λεπτά, ελέγχοντας κάθε τόσο.

Όταν οι πατάτες αρχίζουν να μαλακώνουν, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.  

Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.it