Πεντανόστιμα λαζάνια με κολοκυθάκια και σολομό

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για να κάνετε πραγματικά μια καλή εντύπωση στο τραπέζι.

Υλικά

250 γρ. λαζάνια 

700 γρ. σολομός

700 γρ. κολοκυθάκια

500 ml μπεσαμέλ

Ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι, μοσχοκάρυδο για γεύση

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια τα τρίβουμε με τον τρίφτη. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τη μια σκελίδα σκόρδο. Ύστερα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε τα για περίπου δέκα λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. 

Καθαρίζουμε τον σολομό από τα αγκάθια και τον κόβουμε σε κύβους. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε την άλλη σκελίδα σκόρδου και προσθέτουμε τον σολομό. Τον μαγειρεύουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσει. 

Σε ένα ταψί προσθέτουμε 2 κουταλιές μπεσαμέλ και τοποθετούμε πάνω ένα στρώμα λαζάνια, στη συνέχεια προσθέτουμε μπεσαμέλ, τα κολοκυθάκια τον σολομό. Ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο και βάζουμε άλλο ένα στρώμα λαζάνια. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. 

Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedalmondo.it