COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα φτιάχνουμε caserecce με κολοκυθάκια και ρικότα


6 Αυγούστου 2020

Σήμερα φτιάχνουμε caserecce με κολοκυθάκια και ρικότα

Casarecce είναι ένα πολύ ιδιαίτερο είδος ιταλικών ζυμαρικών με χαρακτηριστικό σχήμα και πολύ ιδιαίτερη υφή. Συνήθως έχουν ελεύθερο σχήμα με κοινό χαρακτηριστικό ότι αποτελούνται από ενωμένες και στριφτές λωρίδες ζυμαριού.

Τα παραδοσιακά ζυμαρικά casarecce μπορεί να τα βρει κανείς στην Κεντρική και Νότια Ιταλία, και ιδιαίτερα στη Σικελία, αν και πλέον υπάρχουν αντίστοιχα και στο εμπόριο.

Μάλιστα ένα κοντινό ζυμαρικό που μοιάζει με το casarecce είναι τα δικά μας σιουφιχτά μακαρόνια που φτιάχνουν στην Κρήτη.

Η σημερινή συνταγή είναι πεντανόστιμη και μια δοκιμή θα σας πείσει. 

Υλικά

380 γρ. caserecce

3  κολοκυθάκια

300 γρ. ρικότα 

Ελαιόλαδο 

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε τρία μέρη και ύστερα κατά μήκος, σε σχήμα μπαστουνάκια. Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το υπερβολικό λάδι.

Μαγειρεύουμε τα caserecce σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, βάζουμε τη ρικότα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει κι άλλο η ρικότα.

Όταν είναι έτοιμα τα caserecce, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε απευθείας στη ρικότα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και απολαμβάνουμε.

Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedalmondo.it

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.