Η σημερινή συνταγή είναι ελαφριά και πεντανόστιμη, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για να ξεκινήσετε το μεσημεριανό σας γεύμα ή δείπνο.
Υλικά
8 σύκα
200 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ρικότα
50 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. ωμό προσούτο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 χούφτα καρύδια
Ξύδι βαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα σύκα, τα στεγνώνουμε και τα ανοίγουμε, χωρίζοντάς τα σε τέσσερα μέρη, αλλά χωρίς να τα ανοίξουμε τελείως. Ρίχνουμε λίγο μέλι από πάνω και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε σε ένα μίξερ τη ρικότα, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, λίγο βαλσάμικο ξύδι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αφαιρούμε τα σύκα από το φούρνο και τα γεμίζουμε με το μίγμα ολοκληρώνοντας με ψιλοκομμένα καρύδια και μια φέτα προσούτο για κάθε σύκο.
Πηγή φωτογραφίας: /www.buonissimo.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.