Δροσερή και πεντανόστιμη ρυζοσαλάτα με ντοματίνια, φέτα και ελιές

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020

Η ρυζοσαλάτα με ντοματίνια, φέτα και ελιές είναι ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο, που πίσω από την απλότητα του συνδυασμού, κρύβει ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

Υλικά

300 γρ.  ρύζι

250 γρ. ντοματίνια

170 γρ. φέτα

50 γρ. ελιές 

1 σκελίδα σκόρδο

Ρίγανη

Φρέσκος βασιλικός

40 γρ. κουκουνάρια

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση 

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον ψιλοκομμένο βασιλικό το σκόρδο κομμένο στα μισά, τις ελιές, τη ρίγανη, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. . Ανακατεύουμε και στη συνέχεια σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο. 

Εν τω μεταξύ, βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο βραστό νερό ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα ντοματίνια που έχουμε βάλει στο ψυγείο, τη φέτα και τα κουκουνάρια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.it