COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μελιτζάνες γεμιστές με κεφτεδάκια: Μια πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή


9 Αυγούστου 2020

Μελιτζάνες γεμιστές με κεφτεδάκια: Μια πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή

Οι μελιτζάνες γεμιστές με κεφτεδάκια είναι ένα πιάτο που σίγουρα οι περισσότεροι το ακούτε για πρώτη φορά, αλλά εάν το δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε. 

Για τα κεφτεδάκια

150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμεικτο με χοιρινό

1 αυγό

50 γρ. μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο και στυμμένο)

4 κουταλιές της σούπας τριμμένης παρμεζάνας

1 σκελίδα σκόρδο 

Μαϊντανός

Αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

2 μελιτζάνες

120 γρ. μοτσαρέλα

400 γρ. ντοματίνια

1 σκελίδα σκόρδο

Βασιλικός

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πρώτα απ 'όλα, πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τον πολτό, τον οποίο κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, στη συνέχεια μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες για 4-5 λεπτά σε κάθε πλευρά, για να  ροδίσουν και χωρίς να μαλακώσουν πάρα πολύ. Τις αφήνουμε στην άκρη και τηγάνι μαγειρεύουμε τον πολτό για μερικά λεπτά. 

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα κεφτεδάκια: σε ένα μπολ προσθέτουμε κιμά, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψωμί, αυγό και παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια με βρεγμένα χέρια, φτιάχνοντας μικρές μπάλες ζύμης.

Πάντα στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιούσαμε για τις μελιτζάνες, τηγανίζουμε και τα κεφτεδάκια, ανακατεύοντας συχνά και στη συνέχεια τα αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε μια σάλτσα με σκόρδο, λάδι, ντοματίνια και λίγο αλάτι: μαγειρεύουμε όλα τα υλικά στο τηγάνι για περίπου δέκα λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε άφθονο βασιλικό, τα κεφτεδάκια και τον πολτό μελιτζάνας. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλα δέκα λεπτά, και, στη συνέχεια προσθέτουμε τη μοτσαρέλα σε κύβους. 

Παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά στον φούρνο μεταφοράς στους 200 βαθμούς.

Οι μελιτζάνες γεμιστές με κεφτεδάκια είναι έτοιμες: αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό.

Πηγή φωτογραφίας : www.misya.info/ricetta

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.