Λαχταριστά κεφτεδάκια γαλοπούλας με κόκκινη σάλτσα

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Αν ψάχνετε για μια εύκολη, γρήγορη και τέλεια συνταγή, τα κεφτεδάκια γαλοπούλας είναι η λύση για εσάς. Μια απλή και νόστιμη ιδέα που θα προσελκύσει ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά

300 γραμμάρια κιμά γαλοπούλας

1 μοτσαρέλα 

1 αυγό

40 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

Φρέσκος βασιλικός

Αλάτι

1 σκελίδα σκόρδο

400 γρ. σάλτσα ντομάτας

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κύβους και την αφήνουμε να στραγγίσει. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά γαλοπούλας, το αυγό, την τριμμένο παρμεζάνα, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Εάν είναι πολύ υγρό, προσθέτουμε λίγο μπαγιάτικο ψωμί. Με βρεγμένα χέρια, σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια. Όταν είναι έτοιμα δημιουργούμε μια κοιλότητα στο κέντρο, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και τα ξανακλείνουμε.  

Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι και σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, καλύπτοντας με ένα καπάκι για 15-20 λεπτά, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια μερικές φορές. Προσθέτουμε βασιλικό και σερβίρουμε.

Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.it