Η πιο νόστιμη βραζιλιάνικη συνταγή με μοσχαρίσιο κρέας και αποξηραμένα φρούτα

Κυριακή, 26 Απριλίου 2020

Η σημερινή συνταγή είναι από την εξωτική Βραζιλία και θα σας ενθουσιάσει. Ο συνδυασμός των αλμυρών και των γλυκών γεύσεων δίνουν στο πιάτο μια υπέροχη γεύση.  

Υλικά

1 ½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας 

2 σκελίδες σκόρδο

2 πορτοκάλια

2 αποξηραμένα δαμάσκηνα

2 αποξηραμένα σύκα

20 φιστίκια χωρίς κέλυφος 

20 κουκουνάρια

1 ανανάς σε φέτες

1/2 λίτρο λευκό κρασί 

Ελαιόλαδο

Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση 

Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 σκελίδες σκόρδο και λάδι. Το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές, γυρίζοντάς το με δύο ξύλινα κουτάλια.

Όταν το κρέας πάρει χρώμα, αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα σύκα και τα δαμάσκηνα και τα φιστίκια. Ρίχνουμε το χυμό των πορτοκαλιών και το λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 1 ώρα. 

Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψί αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια και βάζουμε τις φέτες ανανά εναλλάξ με τις φέτες του μοσχαριού. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τα ψημένα κουκουνάρια και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά. 
 

Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.it