Διαφορετικές και λαχταριστές γεμιστές πιπεριές, εύκολες στην ετοιμασία τους.
Υλικά
4 πράσινες πιπεριές
180 γρ. κιμά (μοσχάρι, χοιρινό, βοδινό κρέας ή ανάμεικτα)
50 γρ. πατάτες
100 γραμμάρια μοτσαρέλα
1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 μαϊντανό κλαδάκι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε το καπάκι, αλλά δεν το πετάμε. Αφαιρούμε όλους τους σπόρους μα προσοχή. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη στις μικρές τρύπες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τις πατάτες, την παρμεζάνα, το αλάτι και τη μοτσαρέλα σε κύβους. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στη συνέχεια γεμίζουμε τις πιπεριές με τη βοήθεια ενός κουταλιού, πιέζοντας μέχρι κάτω.
Κλείνουμε τις πιπεριές με τα καπάκια και τις τοποθετούμε σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και λίγο λάδι. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα καπάκια και αφήνουμε το νερό να εξατμιστεί.
Εάν οι πιπεριές είναι ήδη μαλακές, προσθέτουμε λίγο λάδι, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο περισσότερο νερό και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε.
Πηγή φωτογραφίας: https://blog.giallozafferano.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.