Πεντανόστιμα αυγά στο φούρνο με ντομάτα και παρμεζάνα

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Σήμερα φτιάχνουμε μια λαχταριστή συνταγή για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά 

8 αυγά

1 σκελίδα σκόρδο

50 γραμμάρια παρμεζάνα

300 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας

Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο

Ένα ματσάκι μαϊντανό

3 ή 4 φύλλα του βασιλικού

Λίγο θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά όλα τα βότανα και τα ψιλοκόβουμε μαζί με το σκόρδο. Αφήνουμε μόνο το δεντρολίβανο. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια σπάμε τα αυγά από πάνω προσέχοντας να μη σπάσει ο κρίκος.

Πασπαλίζουμε με τα βότανα και το σκόρδο. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και στο τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα. Μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.