Ζουμερό μοσχαράκι με πατάτες κατσαρόλας

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Ένα υπέροχο γεύμα για εσάς και την οικογένεια σας

Υλικά

600  γρ. μοσχάρι κιλότο,  (ήδη κομμένα σε κύβους από τον χασάπη)

1 καρότο

1 μικρό κρεμμύδι

400 γρ. πατάτες

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

Ζωμό κρέατος

1/2 ραβδί σέλινο

2 κλαδάκια δεντρολίβανο

1 κουταλιά βούτυρο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι. Τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα με μια κουταλιά της σούπας λάδι και βούτυρο, ροδίζουμε το κρέας, ανακατεύοντας συχνά.

Όταν το κρέας πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. 

Όταν το αλεύρι έχει απορροφηθεί πλήρως, προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Στη συνέχει ρίχνουμε τον ζωμό κρέατος και τα δύο κλαδάκια δεντρολίβανο. 
Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και καλύπτουμε με ένα καπάκι. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, γυρίζοντας το κρέας ανά διαστήματα. 

Μετά από αυτό το διάστημα, προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια (λίγο πολύ το ίδιο μέγεθος με το κρέας). Καλύπτουμε με ένα καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά ή έως ότου οι πατάτες μαλακώσουν. 

Το μοσχάρι με πατάτες είναι έτοιμο για απόλαυση.

Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.it/ricette