COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υγιεινά και πεντανόστιμα: Τα 5 snacks που θα λατρέψουν τα παιδιά, χωρίς να σας «κλείσουν» στην κουζίνα


Χριστίνα Θεοδωροπούλου

12 Οκτωβρίου 2020

Υγιεινά και πεντανόστιμα: Τα 5 snacks που θα λατρέψουν τα παιδιά, χωρίς να σας «κλείσουν» στην κουζίνα

Παιδική διατροφή. Ένα κεφάλαιο που ξεκινά από την βρεφική ηλικία ακόμη και απασχολεί τις μαμάδες σχεδόν για πάντα. Εντάξει, ίσως μιλώ για τις Ελληνίδες – μαμάδες που είναι συνυφασμένες με το ταπεράκι και την ζακέτα.

Πέραν αστεϊσμών όμως, η διατροφή είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητα ενός παιδιού και κατ’ επέκταση της μαμάς του. Δεδομένου, ότι εκείνη είναι υπεύθυνη για το πότε και το τι θα φάει το παιδί συνήθως, πρέπει να είναι και έτοιμη να αντιμετωπίσει τα μικρά εμπόδια στη σωστή διατροφή που βάζει είτε το ίδιο το παιδί, είτε η καθημερινότητα.

Αν είστε μαμάδες καταλαβαίνετε σίγουρα τι εννοώ. Η καθημερινότητα μιας σύγχρονης μαμάς και δη εργαζόμενης, αναμφίβολα δεν της αφήνει περίσσιο χρόνο για να καταπιάνεται με την μαγειρική και να δοκιμάζει συνταγές. Ακόμα και στην περίπτωση της μαμάς-μαγείρισσας που λατρεύει την κουζίνα, ο χρόνος κάποια στιγμή θα είναι πρόβλημα. Από την άλλη, πολύ συχνά οι μαμάδες έχουν να αντιμετωπίσουν μικρούς γευσιγνώστες, δύσκολους και δύσπιστους, με απαιτήσεις και προτιμήσεις που αλλάζουν συχνά. Γι’ αυτό, υπάρχουν έξυπνες λύσεις που καλό είναι να βρίσκονται στο ντουλάπι κάθε κουζίνας. Θα ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς και δύσκολους παιδικούς ουρανίσκους.

Εδώ θα σας παρουσιάσω 5 δύσκολα σενάρια από την καθημερινότητα μιας μαμάς και μία μικρή συμβουλή που θα σας λύσει τα χέρια.

Σενάριο πρώτο

Σας παίρνει ο ύπνος και ξυπνάτε με τη γνωστή ταχυκαρδία για να προλάβετε να ετοιμάσετε το παιδί να πάει στο σχολείο κι εσείς να είστε στην ώρα σας στη δουλειά.

jenny.gr

Η λύση για το happy end είναι το Easy Bake μείγμα για κρέπες. Χρειάζεστε μόλις 15 λεπτά για να τις ετοιμάσετε. Τυρί και λίγο τριμμένο κολοκυθάκι για τη γέμιση και το παιδί θα πάρει μαζί του ένα από τα αγαπημένα του snack, φτιαγμένο από τα χεράκια της μαμάς του.

jenny.gr

Plus: Μπορείτε να κάνετε μίξη 2-3 διαφορετικών τυριών και να τρίψετε ένα κολοκυθάκι. Έτσι, η γέμιση της κρέπας θα είναι υγιεινή, νόστιμη και ακόμα το κολοκυθάκι έτσι που θα ανακατευτεί με το τυρί θα περάσει σχεδόν απαρατήρητο από τα παιδιά (το σημειώνω γιατί ενδεχομένως να μην είναι το αγαπημένο τους φαγητό το κολοκύθι).

Σενάριο δεύτερο

Έχετε κανονισμένο playdate στο σπίτι του κολλητού φίλου του παιδιού. Κάθε φορά, οι άλλες μαμάδες έχουν τα καλούδια τους και τώρα είναι η σειρά σας να διαπρέψετε. Το παιδί έχει εκθειάσει το κέικ της μαμάς του στους φίλους του και πρέπει να το βγάλετε ασπροπρόσωπο.

jenny.gr

Αρκεί να έχετε το Easy Bake μείγμα για κέικ βανίλια και όλα τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ψήσετε το κέικ και να το περιχύσετε με γλάσο σοκολάτας, το οποίο θα κάνετε πανεύκολα μόνες σας, λιώνοντας λίγη κουβερτούρα μαζί με γάλα.

jenny.gr

Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ εντυπωσιακό και πιστέψτε με θα το τιμήσουν και οι μαμάδες.

Σενάριο τρίτο

Παρασκευή βράδυ στο σπίτι. Έχει αποφασιστεί ότι θα δείτε όλοι μαζί την αγαπημένη ταινία του παιδιού. Η πίτσα σαφώς και είναι η καλύτερη ιδέα για βραδινό μπροστά στην τηλεόραση. Αλλά όχι οποιαδήποτε πίτσα.

jenny.gr

Μία πίτσα μαργαρίτα θα αρέσει σε όλους, ειδικά αν είναι φτιαγμένη με αγάπη, από τα χεράκια της μαμάς. Δεν έχετε λοιπόν, παρά να ετοιμάστε το Easy Bake μείγμα για ζύμη πίτσας (το κάθε πακέτο έχει αρκετό μείγμα για 2 πίτσες) και θα καλύψετε τα γούστα όλης της οικογένειας. 

jenny.gr

Λίγη επιπλέον παρμεζάνα στην τυρένια βάση για τα παιδιά και ίσως λίγο προσούτο για την μαμά και τον μπαμπά και extra τοματίνια στο πλάι για όλους.

Σενάριο τέταρτο

Κυριακή πρωί είναι ευκαιρία να πάρετε το πρωινό σας όλοι μαζί. Τι θα περιλαμβάνει όμως αυτό το πρωινό; Τι πιο ιδανικό από pancakes. Τα λατρεύουν όλοι και μπορούν αν συνδυαστούν με ότι υπάρχει στο ντουλάπι.

jenny.gr

Η λύση και πάλι στο ντουλάπι, χάρη στο μείγμα Easy Bake για pancakes. Θα είναι έτοιμα σε μισή ώρα, μέχρι να μαζευτούν όλοι στο τραπέζι. Για συνοδευτικό, η πιο θρεπτική και ταυτόχρονα νόστιμη επιλογή είναι το φυστικοβούτυρο και μερικά φρούτα εποχής ή του δάσους.

jenny.gr

Plus: Αν περισσέψουν, κρατήστε για το απογευματινό γλυκό. Με λίγη σοκολάτα, θα τους κρατήσουν όλους ικανοποιημένους.

Σενάριο πέμπτο

«Μαμά, θέλω κι εγώ να παίρνω muffins στο σχολείο». Δεν μπορεί να μην σας έχει συμβεί. Και ναι, τα muffins δεν είναι και το δυνατό σας σημείο στην ζαχαροπλαστική.

jenny.gr

Δεν πειράζει καθόλου γιατί το δυνατό σας χαρτί είναι τα μείγματα Easy Bake. Κι αφού έχουν ειδικό για muffins, τότε εσείς αρκεί να αυτοσχεδιάσετε με τα επιπλέον υλικά και τελικά να εντυπωσιάσετε.

jenny.gr

Αρκεί να έχετε ένα ταψάκι με φόρμες ή μικρές χάρτινες με χρώματα και σχέδια και σε κάτι λιγότερο από μισή ώρα θα έχετε έτοιμα muffins. Συνοδεύστε τα με μέλι και μπανάνα και για να τα κάνετε ακόμα πιο λαχταριστά πασπαλίστε τα με μία ιδέα από choco flakes.

jenny.gr

Ένας καλός προγραμματισμός χρειάζεται λοιπόν κι ένας καλός ανεφοδιασμός των ντουλαπιών της κουζίνας για να είστε πάντα οn time με τα σωστά και υγιεινά snacks. Με τα μείγματα Easy Bake θα καταφέρετε να ευχαριστήσετε τα παιδιά σας με νόστιμα snacks που δεν στερούνται διατροφικής αξίας. Βάλτε φαντασία στα επιπλέον υλικά και με βάση τα μείγματα Easy Bake θα μεγαλουργήσετε.

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.