COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα φτιάχνουμε κόκκινο ψωμί με παντζάρια


8 Οκτωβρίου 2020

Σήμερα φτιάχνουμε κόκκινο ψωμί με παντζάρια

Με τη συνταγή αυτή όχι μόνο θα εντυπωσιάσετε τους φίλους σας, αλλά θα δοκιμάσετε και κάτι εντελώς διαφορετικό και πρωτότυπο.

Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι 0

300 γραμμάρια παντζάρια (προμαγειρεμένα)

50 ml νερό

30 ml ελαιόλαδο 

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

5 γρ. μαγιά 

15 γρ αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα παντζάρια σε ένα μίξερ μέχρι να γίνουν πουρέ. Σε αυτό το σημείο ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ παντζαριού και το λάδι. 

Πλάθουμε τη ζύμη με το χέρι και προσθέτουμε το νερό. Μόλις έχουμε μια μαλακή, λεία και ελαστική ζύμη, η οποία αποσπάται από τα τοιχώματα του μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και την πλάθουμε για λίγα ακόμη λεπτά.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη σανίδα ζαχαροπλαστικής, της δίνουμε μια  σφαιρική μορφή και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 ώρες, έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.

Όταν έχει πάρει όγκο, πλάθουμε τη ζύμη και λίγο ακόμα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλη για άλλη μία ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά. 

Πηγή φωτογραφίας: https://www.ricettedalmondo.it/

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.