Λαχταριστά λαζάνια με κολοκύθα και μανιτάρια

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Τα λαζάνια έχουν τη δική τους μοναδική γεύση που τα κάνει να ξεχωρίζουν. 

Υλικά

250 γραμμάρια  λαζάνια

500 γραμμάρια μανιτάρια

1/2 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο 

600 γραμμάρια  κολοκύθα

Τριμμένη παρμεζάνα

Ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα

100 γραμμάρια βουτύρου

100 γραμμάρια αλεύρι 00

Μοσχοκάρυδο για γεύση

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε φέτες και τη ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μισό κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά από λίγα λεπτά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. 

Όταν η κολοκύθα είναι έτοιμη, την πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός μίξερ. Εν τω μεταξύ βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, ενώ, ξεχωριστά, λιώνουμε το βούτυρο και, μόνο όταν λιώσει εντελώς, προσθέτουμε το αλεύρι. Αφήνουμε να πήξει για λίγα λεπτά και μετά μεταφέρουμε αυτό το μείγμα στο γάλα, το οποίο έχει πλέον βράσει. Αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε την πολτοποιημένη κολοκύθα στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε. Σε αυτό το σημείο παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε ένα λεπτό στρώμα από τη μπεσαμέλ. Τοποθετούμε από πάνω τα λαζάνια στη συνέχει προσθέτουμε τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε με μπεσαμέλ και παρμεζάνα 

Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μεταφοράς στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. 

Πηγή φωτογραφίας: https://ricetta.it/ricette-primi