Η κίτρινη κολοκύθα είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα λαχανικά με υψηλή διατροφική άξια, όλοι ξέρουμε ότι γίνεται υπεροχή σε πίτες, σε σούπες και γλυκά. Πόσοι όμως ξέρετε ότι γίνεται τέλεια και τηγανητή;
Υλικά
700 γραμμάρια κολοκύθα
3 αυγά
Αλεύρι
250 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
Θυμάρι
Μαντζουράνα
Αλάτι, πιπέρι
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα βότανα και τα ανακατεύουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Περνάμε τις φέτες κολοκύθας πρώτη από το αλεύρι, ύστερα από το αυγό, μετά πάλι από το αλεύρι ξανά από το αυγό και στο τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.
Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις φέτες κολοκύθας μέχρι να πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε με απορροφητικό χαρτί και τις απολαμβάνουμε.
Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.it/ricette
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.