Μια μοναδική συνταγή  για αρνίσια κεφτεδάκια

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020

Σήμερα φτιάχνουμε τραγανά, ζουμερά και πεντανόστιμα αρνίσια κεφτεδάκια

Υλικά

500 γρ. κιμά αρνίσιο

50 γρ. φρυγανιά τριμμένη

1 αυγό

Μισό  κρεμμύδι

1/2 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα

1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη

2 κουτ. σούπας φρέσκος κόλιανδρος, 

Ελαιόλαδο 

Αλεύρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά. 

Όταν περάσει η ώρα βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε. Δεν τα βάζουμε όλα στο τηγάνι γιατί τότε θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού 

Τα τηγανίζουμε από όλες τις μεριές και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια. Εάν θέλουμε συνοδεύουμε το φαγητό με αραβικές πίτες και γιαούρτι. 

Photo credits: www.lennesimoblogdicucina.com