Λαχταριστή συνταγή με κολοκύθα, πατάτες και μοτσαρέλα στον φούρνο

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020

Η σημερινή συνταγή αξιοποιεί την αφθονία κολοκύθας αυτή την εποχή. Απλό, εύκολο και λαχταριστό. 

Υλικά

500 γρ. κολοκύθα  καθαρισμένη 

600 γρ πατάτες

100 γρ παρμεζάνα (τριμμένη)

1  αυγό

300 γρ μοτσαρέλα 

Αλάτι 

Μοσχοκάρυδο για γεύση

1 πρέζα κανέλα

Βούτυρο 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους. Βάζουμε τους κύβους κολοκύθας σε ένα αλουμινόχαρτο τους κλείνουμε και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για περίπου 30 λεπτά,. Όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στη μέση και τις πολτοποιούμε σε ένα μπολ για να γίνουν πουρέ. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε την κολοκύθα και την προσθέτουμε στον πουρέ πατάτας. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι, τριμμένο μοσχοκάρυδο και μια πρέζα κανέλα. 

Ανακατεύουμε τα πάντα μαζί με ένα κουτάλι και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί και στη συνέχεια απλώνουμε το μίγμα και λίγα κομμάτια βουτύρου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Πηγή φωτογραφίας: https://www.ricettedalmondo.it