Σήμερα φτιάχνουμε kartoffelpuffer: Πεντανόστιμοι γερμανικοί πατατοκεφτέδες
21 Νοεμβρίου 2020
Μια συνταγή, τόσο νόστιμη και πρωτότυπη, που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Υλικά
6 πατάτες
1 κρεμμύδι
2 αυγά
1 σκελίδα σκόρδο
55 γρ. βούτυρο
2 κ. σούπας αλεύρι
375 ml κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι μπέικεν πάουντερ
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε από την χοντρή μεριά του τρίφτη. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικεν πάουντερ.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, χωρίζουμε το μείγμα σε πολλά μικρά μέρη και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν σε κάθε πλευρά. Αφού ροδοκοκκινίσουν, τους απολαμβάνουμε.
Πηγή φωτογραφίας: www.buonissimo.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.