COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Stromboli pizza: Η τυλιχτή πίτσα με τέλεια γέμιση που θα σας ξετρελάνει


25 Νοεμβρίου 2020

Stromboli pizza: Η τυλιχτή πίτσα με τέλεια γέμιση που θα σας ξετρελάνει

Η Stromboli pizza πήρε το όνομα της από το μικρό νησί του Τυρρηνικού Πελάγους, στο το νησάκι Stromboli, στο οποίο βρίσκεται ένα από τα τέσσερα ενεργά ηφαίστεια της Ιταλίας.  Το ίδιο εκρηκτική μπορεί να είναι και η γεύση της σημερινής συνταγής

Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι 

300 ml νερό

30 γρ. ελαιόλαδο 

1 ζάχαρη

4 γρ. μαγιά

8 γρ αλάτι

Για τη γέμιση

250 γρ. σάλτσα ντομάτας

150 γρ. σαλάμι 

250 γρ. μοτσαρέλα

6-7 αντσούγιες (σε λάδι)

1 χούφτα κάπαρη 

40 γρ. Ελιές 

Ρίγανη

Ελαιόλαδο

Αλάτι 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε σιγά σιγά προσθέτοντας το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι αν έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 3 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί. 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο αλάτι, ρίγανη και κάπαρη. Στη συνέχεια κόβουμε τη μοτσαρέλα, το σαλάμι και τις αντσούγιες σε κομμάτια. 

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και της δίνουμε ένα ορθογώνιο σχήμα. Απλώνουμε τη ντομάτα, το σαλάμι, τη  μοτσαρέλα, τις ψιλοκομμένες αντσούγιες και τις ελιές στην επιφάνεια. Τυλίγουμε τη ζύμη σχηματίζοντας ένα ρολό και την τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50-55 λεπτά. 

Photo credits: www.ricettedalmondo.it

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.