Σήμερα απολαμβάνουμε λαχταριστό burger με μπιφτέκι παντζαριού
2 Δεκεμβρίου 2020
Σήμερα, η γεύση και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο. Φτιάξε τα μπιφτέκια παντζαριού και όλες οι αισθήσεις σας θα απογειωθούν.
Υλικά
2 παντζάρια μαγειρεμένα
250 γραμμάρια μαγειρεμένα φασόλια
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπρο
150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα (εάν θέλουμε προσθέτουμε υλικά της αρεσκείας μας)
Ψωμάκια για burger
1 ντομάτα
1 iceberg
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα παντζάρια μαζί με την πάπρικα, το κύμινο, τον λιναρόσπορο, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μπλέντερ. Στο τέλος προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε το μίγμα με τα χέρια.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με πολύ λίγο ελαιόλαδο και τα μαγειρεύουμε. Όταν είναι έτοιμα παίρνουμε το ένα ψωμάκι και το ανοίγουμε στη μέση, βάζουμε 1 μπιφτέκι, 1 φέτα ντομάτας, λίγο iceberg, αλάτι, πιπέρι. Καλύπτουμε και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.