Σήμερα απολαμβάνουμε το πιο νόστιμο, ζουμερό, τρυφερό και τραγανιστό τηγανητό κοτόπουλο.
Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο
2 αυγά
1 λεμόνι
Φρέσκος μαϊντανός
Τριμμένη φρυγανιά
Αλεύρι για το πανάρισμα
Λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ με χυμό από ένα λεμόνι, μια χούφτα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά και το αφήνουμε για 60 λεπτά σε δροσερό μέρος.
Στραγγίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τα παίρναμε από το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.
Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι για τηγάνισμα σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για 15 λεπτά σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, ώστε το κρέας να έχει χρόνο να μαγειρεύει και εσωτερικά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και τηγανίζουμε για άλλα 5 λεπτά για να σχηματιστεί μια χρυσή, τραγανή κρούστα.
Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.
Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.