Το glühwein, όπως το αποκαλούν οι Γερμανοί, καταναλώνεται παραδοσιακά όλο το χειμώνα, ειδικά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.
Υλικά
2 μπουκάλια κόκκινο κρασί
1κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
2 φύλλα δάφνης
4 μπαστουνάκια κανέλα
1κ. γλυκού γαρίφαλο
10κ. γλυκού καφέ ζάχαρη
1/3 φλυτζανιού χυμός πορτοκάλι
Φλούδα ενός πορτοκαλιού
Φλούδα ενός λεμονιού
1 πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες
Εκτέλεση
Κλείνουμε σε ένα πάνινο πουγκί τα μπαχαρικά και τις φλούδες των φρούτων και το βάζουμε μαζί με το κρασί σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει το κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού. Βάζουμε μια ροδέλα πορτοκαλιού και ένα μπαστουνάκι κανέλα σε κάθε κούπα και προσθέτουμε το κρασί με μια κουτάλα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.