Ζουμερή και χορταστική τάρτα με λαχανικά και τυριά που ενθουσιάζει με τα αρώματα και τις γεύσεις της.
Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι
125 γραμμάρια βούτυρο
85 ml νερό
Aλάτι
1/2 μελιτζάνα
1/2 πιπεριά
1/2 μάραθο
1 κολοκύθι
120 γραμμάρια τυρί προβολόνε
180 γραμμάρια γάλα
3 αυγά
50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο σε μικρά κομμάτια από το ψυγείο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ρίχνουμε το κρύο νερό στο κέντρο
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά με τα χέρια σας και ανακατεύουμε τα πάντα μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική και ομοιόμορφη ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση: πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε ζουλιέν, κύβους και ροδέλες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ξεκινάμε να σοτάρουμε πρώτα τον μάραθο και μετά τα υπόλοιπα λαχανικά. Ρίχνουμε λίγο νερό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για γεύση. Κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Βγάζουμε τη ζύμη από τη ψυγείο και την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη. Τη μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο ταψί, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά και το τυρί προβολόνε.
Ξεχωριστά σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, μετά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την τριμμένο παρμεζάνα. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα, χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, στην πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.