Λαχταριστό μοσχαρίσιο κρέας σιγομαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί 

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Νόστιμο και λαχταριστό φαγητό με μεθυστικά αρώματα…
 

Υλικά

900 γρ. βοδινό κρέας

750 ml κόκκινο κρασί

1 μίσχο σέλινου

2  καρότα

1  κρεμμύδι 

1-2 κλαδάκια δεντρολίβανο

2 κλαδάκια θυμάρι 

1 κλαδάκι μάραθου

2 φύλλα φασκόμηλου

1 ραβδί κανέλας

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 

20 γρ. βούτυρο

Αλάτι 

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια. Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα αρωματικά βότανα και το σκόρδο ολόκληρο. Προσθέτουμε επίσης τα κομμένα λαχανικά και καλύπτουμε με το κόκκινο κρασί.

Όταν το κρέας καλύπτεται πλήρως σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο, όπου το αφήνουμε για 8-12 ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. 

Σε αυτό το σημείο, μεταφέρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά και τη μαρινάδα. Μαγειρεύουμε για περίπου δυόμιση ώρες. Περιστρέφουμε το κρέας κάθε 30-45 λεπτά, χρησιμοποιώντας δύο ξύλινα κουτάλια, για να μην το τρυπήσουμε. 

Όταν το κρέας είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.  Στη συνέχεια παίρνουμε τη σάλτσα, αφαιρούμε τα μπαχαρικά, τα αρωματικά βότανα και το σκόρδο και χτυπάμε την υπόλοιπη σάλτσα με ένα μπλέντερ.  Τέλος σερβίρουμε το κρέας με τη σάλτσα.

Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedalmondo.it