Αν είστε μακαρονάδες, αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε. Αλλά ακόμα και εάν δεν είστε δοκιμάζοντας τη θα γίνετε….
Υλικά
400 γρ. ταλιατέλες (με αυγό)
500 γρ. κολοκύθα (καθαρισμένη)
3 μανιτάρια πορτσίνι (μεγάλα)
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
1 κλαδάκι μαϊντανό
Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι με μια σκελίδα σκόρδο σκόρδο, στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα και τη σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ζεστό νερό, αρκετό για να δημιουργήσουμε μια σούπα βάση (περίπου 250 ml) και μαγειρεύουμε το για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι με ένα καθαρό και στεγνό πανί. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε κύβους. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι μαζί με μια σκελίδα σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Θα πρέπει να μαλακώσουν χωρίς να διαλύονται.
Όταν η κολοκύθα και τα μανιτάρια είναι έτοιμα, τα προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι μαζί με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τιςμεταφέρουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να αρωματιστούν και να πάρουν γεύση και σερβίρουμε.
Πηγή φωτογραφίας: https://www.ricettedalmondo.it/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.