Μια πολύ νόστιμη πίτα, με πληθωρική γέμιση, που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
8 φύλλα για πίτες
400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
250 γραμμάρια μανιτάρια
100 ml κρέμα γάλακτος
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτάλα ζωμού κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ
Φρέσκο θυμάρι
Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με μερικές κουταλιές λάδι. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε πρώτα το σκόρδο και το θυμάρι, έπειτα το κοτόπουλο σε κύβους και τα σοτάρουμε ομοιόμορφα, ανακατεύοντας συχνά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε μανιτάρια κομμένα. Αφήνουμε όλα τα υλικά να αρωματίσουν για λίγα λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
Ύστερα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κορνφλάουρ. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παίρνουμε 4 φύλλα ζύμης και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, βουρτσίζοντας τα με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Πηγή φωτογραφίας: https://www.cucchiaio.it/ricette
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.