Νόστιμο και πρωτότυπο κέικ σπανάκι με διχρωμία. Θα το απολαύσετε...
Υλικά
4 αυγά
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
40 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
50 γραμμάρια γάλα
250 γραμμάρια αλεύρι 00
15 γραμμάρια μαγιά
250 γραμμάρια σπανάκι
80 γραμμάρια συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι για περίπου δέκα λεπτά, ανακατεύοντας το περιστασιακά για να μην κολλήσει, στη συνέχεια το χτυπάμε στο μπλέντερ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε το γάλα και τη μαγιά και ανακατεύουμε.
Ύστερα χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και τη βάζουμε σε δυο μπολ. Στη συνέχεια στο ένα μπολ προσθέτουμε το σπανάκι και στο άλλο προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος αναμιγνύουμε και τις δυο ζύμες σε μια φόρμα για κέικ για να επιτευχθεί ένα ποικίλο αποτέλεσμα.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Μόλις μαγειρευτεί, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.