COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αφράτο κέικ με ελιές


10 Φεβρουαρίου 2021

Αφράτο κέικ με ελιές

Μια ωραία και διαφορετική συνταγή για απολαυστικό αλμυρό κέικ με ελιές. Δοκιμάστε το!

Υλικά 

3 αυγά

100 ml σπορέλαιου

100 ml γάλα

180 γραμμάρια αλεύρι 

100 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο

100 γραμμάρια καπνιστό μπέικον

100 γραμμάρια πράσινες ελιές

100 γραμμάρια μαύρες ελιές

1 φακελάκι μαγιάς για αλμυρές πίτες

Αλάτι, πιπέρι
 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λάδι με ένα σύρμα. Στη συνέχει προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το αλεύρι ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τριμμένο πεκορίνο και μια πρέζα αλάτι.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπέικον σε κύβους, τις ελιές και τη μαγιά και ανακατεύουμε τη ζύμη. Τέλος τη ρίχνουμε σε μια φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά, ελέγχοντας το μαγείρεμα με οδοντογλυφίδα.

Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες και απολαμβάνουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: https://www.cucchiaio.it

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.