Μια ωραία και διαφορετική συνταγή για απολαυστικό αλμυρό κέικ με ελιές. Δοκιμάστε το!
Υλικά
3 αυγά
100 ml σπορέλαιου
100 ml γάλα
180 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
100 γραμμάρια καπνιστό μπέικον
100 γραμμάρια πράσινες ελιές
100 γραμμάρια μαύρες ελιές
1 φακελάκι μαγιάς για αλμυρές πίτες
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λάδι με ένα σύρμα. Στη συνέχει προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το αλεύρι ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τριμμένο πεκορίνο και μια πρέζα αλάτι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπέικον σε κύβους, τις ελιές και τη μαγιά και ανακατεύουμε τη ζύμη. Τέλος τη ρίχνουμε σε μια φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά, ελέγχοντας το μαγείρεμα με οδοντογλυφίδα.
Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες και απολαμβάνουμε.
Πηγή φωτογραφίας: https://www.cucchiaio.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.