Τι άλλο να σκεφτούμε να φτιάξουμε με τόσο κρύο από μια λαχταριστή σούπα με πατάτα και μπέικον. Αλήθεια υπάρχει κάτι καλύτερο;
Υλικά
6 λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
5-6 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με αρκετό νερό. Αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια μειώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά- μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες τις στραγγίζουμε και φυλάμε 1/2 φλιτζάνι νερό από το νερό που έβρασαν. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το καλαμπόκι, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό από τις πατάτες και ζεσταίνουμε για πέντε λεπτά, προσοχή μη βράσει. Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε το μίγμα από την κατσαρόλα, τις πατάτες και το τυρί και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.