Η συνταγή για το πιο νόστιμο κέικ με πατάτες και μπέικον
23 Φεβρουαρίου 2021
Με λίγα υλικά και απλά βήματα μπορούμε να φτιάξουμε ένα γευστικό κέικ πατάτας.
Υλικά
230 γραμμάρια αλεύρι
400 γραμμάρια πατάτες
80 ml γάλα
80 ml σπορέλαιο
3 αυγά
50 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
100 γραμμάρια μπέικον
1 φακελάκι στιγμιαίας μαγιάς
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις χτυπάμε στο μίξερ. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το λάδι και τα αυγά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, επίσης προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τη μαγιά, αλάτι και πιπέρι. Τέλος ρίχνουμε το δενδρολίβανο, το μπέικον σε κύβους και τις πατάτες και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.
Πηγή φωτογραφίας: https://www.ricettedalmondo.it/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.