Παραδοσιακή Ναπολιτάνικη συνταγή: Πεντανόστιμες αγκινάρες γεμιστές

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021

Ακόμα και εάν δεν σας αρέσουν οι αγκινάρες, εάν φτιάξετε αυτή τη συνταγή θα τις λατρέψετε. 

Υλικά

5 αγκινάρες 

2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα 

70 γρ. τυρί προβολόνε

1 κουταλιά της σούπας ελιές (χωρίς κουκούτσι)

1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι

1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη

1 κλαδάκι μαϊντανό

Ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

300 ml  ζωμός λαχανικών 

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης το κουκουνάρι και το τυρί προβολόν σε κύβους. Ανακατεύουμε τα πάντα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις αγκινάρες. Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα, κόβουμε το στέλεχος και τις αφήνουμε σε χυμό λεμονιού να μουλιάσουν για 30 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, τις στραγγίζουμε καλά. Γεμίζουμε τις αγκινάρες με τη γέμιση κρατώντας στην άκρη 2 κουταλιές. 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις μαγειρεύομε για 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε 300 ml ζωμό. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσέχουμε να μη στεγνώσει. 

Ύστερα μεταφέρουμε τις αγκινάρες σε ένα ταψί μαζί με τη γέμιση που είχαμε αφήσει στην άκρη και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. 

Πηγή φωτογραφίας: https://www.ricettedalmondo.it/