Πεντανόστιμο φιλέτο σολομού au gratin στον φούρνο

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Επειδή εχθές φάγαμε αρκετό κρέας σήμερα φτιάχνουμε την πιο νόστιμη συνταγή με σολομό.

Υλικά 

700 γρ. σολομού

70 γρ. ψωμί (μαλακό)

1 κλαδάκι μαϊντανό

50 γρ. καρύδια

1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι

1 σκελίδα σκόρδο 

1/2 λεμόνι  (ξύσμα)

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το ψωμί και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον μαϊντανό, μερικά καρύδια, το κουκουνάρι, μια σκελίδα σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού για γεύση, μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε ξανά όλα τα υλικά. 

Βάζουμε τον σολομό σε ένα ταψί και τον καλύπτουμε με το ψωμί. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Πηγή φωτογραφίας: https://www.ricettedalmondo.it/