COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τέλεια κεφτεδάκια με ρικότα χωρίς κρέας


7 Μαρτίου 2021

Τέλεια κεφτεδάκια με ρικότα χωρίς κρέας
Είναι πεντανόστιμα και μια δοκιμή θα σας πείσει.

Θα καταναλωθούν εν ριπή οφθαλμού είτε με χωριάτικο ψωμί για να απολαύσουμε τη σάλτσα είτε με σπαγγέτι. 

Υλικά 

350 γρ. ρικότα 

140 γρ. ψωμί

60 γρ. πεκορίνο τριμμένη 

40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 αυγά

½ σκελίδα σκόρδο

Μαϊντανό για ψιλοκομμένο 1 κουταλιά της σούπας

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

750 γρ. σάλτσα ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο

Βασιλικός για γεύση

Ελαιόλαδο 

Αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Αφαιρούμε την κρούστα από το ψωμί και χτυπάμε την ψίχα στο μπλέντερ. Βάζουμε τα ψίχουλα σε ένα μπολ μαζί με τη ρικότα, με τη μισή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη και με τα αυγά. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα, το πεκορίνο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υλικά, μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μίγμα. 

Ύστερα πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε στην άκρη για να φτιάξουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο. Μόλις πάρει χρώμα το αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα φύλλα βασιλικού, αλάτι και πιπέρι. 

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά και μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.