COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Οι πιο νόστιμες κοτολέτες χωρίς κρέας


16 Ιανουαρίου 2021

Οι πιο νόστιμες κοτολέτες χωρίς κρέας

Η αυθεντική συνταγή της κοτολέτας αλά μιλανέζε θέλει να προέρχεται το κρέας της από το καρέ του μοσχαριού. Όμως σημερινή συνταγή είναι χωρίς κρέας και είναι πεντανόστιμη. 

Υλικά 

125 γραμμάρια αποξηραμένα μαύρα μάτια φασόλια 

140 γραμμάρια πατάτες μελιές 

50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα 

15 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα αποξηραμένα φασόλια σε κρύο νερό. Μετά από τουλάχιστον 12 ώρες, ξεπλένουμε τα φασόλια και τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο αλατισμένο νερό.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια όταν είναι απαραίτητο.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τις πατάτες για περίπου 25-30 λεπτά. 4. Τις στραγγίζουμε και  τις αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά. Ύστερα τις πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πουρέ. 

Όταν τα φασόλια είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα χτυπάμε στο μίξερ. Μεταφέρουμε το μίγμα στον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε επίσης το τριμμένο τυρί, την τριμμένη φρυγανιά, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. 

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και σε ένα άλλο τη φρυγανιά. Παίρνουμε μια ποσότητα μείγματος φασολιών και πατάτας την πλάθουμε στην παλάμη μας ώστε να δώσουμε ένα επίπεδο και ελαφρώς ακανόνιστο σχήμα μιας κοτολέτας. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα. 

Στη συνέχεια βυθίζουμε τις κοτολέτες πρώτα στο αυγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά, με προσοχή γιατί σε αντίθεση με το κρέας κινδυνεύει να σπάσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, βυθίζοντας την παναρισμένη κοτολέτα ι για δεύτερη φορά στο αυγό και στη φρυγανιά. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα. 
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε τις κοτολέτες σε κάθε μεριά. Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμες. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.