Οι πέννες αλά βότκα είναι μια μεθυστικά νόστιμη συνταγή.
Υλικά
320 γραμμάρια πένες
1 κρεμμύδι
120 ml βότκα
250 ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ελαιόλαδο
400 γραμμάρια ντομάτες
1 κ. γλυκού πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο. Μόλις πάει χρώμα προσθέτουμε τη βότκα και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Ξεφλουδίζουμε ε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με δύο δάχτυλα νερού. Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Λιώνουμε τις ντομάτες με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 10-15 λεπτά.
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.