Ντομάτες γεμιστές με αυγά και ρικότα

Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021

Μια πεντανόσιτμη συνταγή που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια. 

Υλικά 

30 γραμμάρια βούτυρο

80 γραμμάρια ρικότα

Βασιλικός 

8 ντομάτες

8 αυγά

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και το καπακι και τις αφήνουμε για μισή ώρα να στεγνώσουν. 

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ρικότα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το μείγμα με τη ρικότα και, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Αφήνουμε το μίγμα να πήξει για λίγα λεπτά.

Ψήνουμε τις ντομάτες στον φούρνο για περίπου 8 λεπτά. Βάζουμε τα καπάκια σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.

Γεμίζουμε τις ντομάτες το μείγμα αυγών στις ντομάτες, προσθέτουμε μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού, κλείνουμε με τα καπάκια και σερβίρουμε αμέσως. 

Πηγή φωτογραφίας: https://www.cucchiaio.it