Λαχταριστές κοτολέτες κολοκυθιών με τυρί scamorza

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021

Οι πιο νόστιμες κοτολέτες χωρίς κρέας.

Υλικά 

450 γρ. κολοκυθάκια 

100 γρ. scamorza μαλακό τυρί από αγελαδινό γάλα

50 γρ. τριμμένη φρυγανιά 

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Μοσχοκάρυδο για γεύση

Για το πανάρισμα 

2 αυγά 

300 γρ. τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τη scamorza αφού την έχουμε τρίψει, το μοσχοκάρυδο και τη φρυγανιά ανακατεύοντας όλα τα υλικά.

Χωρίζουμε το μίγμα σε στρογγυλά κομμάτια για να σχηματίσουμε τις κοτολέτες. Στη τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Βγάζουμε τις κοτολέτες και τις πανάρουμε πρώτα από το αυγό και στη συνέχεια από την τριμμένη φρυγανιά. 

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις κοτολέτες και από τις δυο πλευρές, όταν έχουν μια ωραία τραγανή κρούστα τις αφαιρούμε.

Πηγή φωτογραφίας: https://www.giallozafferano.it