Αφράτες και σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021

Ο μπακαλιάρος, σε μικρές ή μεγαλύτερες κροκέτες, γίνεται τραγανός και πεντανόστιμος!

Υλικά 

250 γραμμάρια μπακαλιάρος 

250 γραμμάρια πατάτες

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Μαϊντανός

Αλάτι, πιπέρι

100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
Σπορέλαιο

Για το πανάρισμα

Αυγό

Τριμμένη φρυγανιά 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες, στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Κόβουμε τον μπακαλιάρο και τον προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τις πατάτες, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και ζυμώνουμε. Κόβουμε το τυρί σε κομμάτια. Πλάθουμε τις κροκέτες και στη μέση προσθέτουμε το τυρί, κάνουμε την ίδια διαδικασία σε κάθε κροκέτα και ύστερα περνάμε τις κροκέτες από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά. 

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες. Όταν είναι έτοιμες τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Οι κροκέτες μπακαλιάρου σας είναι έτοιμες να τις απολαύσετε.

Πηγή φωτογραφίας: https://www.misya.info