Aυτές οι κροκέτες από ρεβίθια γίνονται γρήγορα και είναι ιδιαίτερα τραγανές και λαχταριστές.
Υλικά
250 γραμμάρια βραστά ρεβίθια
1 αυγό
1/2 κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι
Σπορέλαιο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβίθια και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνου πουρέ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο μπολ με τα ρεβίθια. Προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε το μίγμα με τα χέρια. Στη συνέχεια πλάθουμε τις κροκέτες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Μόλις πάρουν χρυσό χρώμα τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.