COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμο αλμυρό στρούντελ με σπανάκι και ρικότα


18 Απριλίου 2021

Πεντανόστιμο αλμυρό στρούντελ με σπανάκι και ρικότα
Ιδανικό ορεκτικό για να το σερβίρετε στους φίλους σας.

Μπορεί η σημερινή συνταγή να σας ακούγετε περίπλοκη, όμως είναι τόσο εύκολη που δεν θα το πιστεύετε. 

Υλικά

1 ρολό σφολιάτας

1 κιλό σπανάκι

250 γρ. ρικότα

50 γρ. σταφίδες

50 γρ. κουκουνάρια

150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

3 αυγά

Μοσχοκάρυδο για γεύση

50 γρ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι και στη συνέχεια το βράζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και όταν κρυώσει το κόβουμε με ένα μαχαίρι. 

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ μαζί με τη ρικότα, την παρμεζάνα, τα αυγά, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι. 

Ανακατεύουμε τα πάντα καλά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα, έτσι ώστε όλες οι γεύσεις να μπορούν να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους. Εν τω μεταξύ ξεδιπλώνουμε τη σφολιάτα και στο κέντρο βάζουμε το μίγμα με το σπανάκι και τυλίγουμε σε ρολό. Κλείνουμε τις άκρες έτσι ώστε να μην βγει η γέμιση και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Πηγή φωτογραφίας: https://ricette.giallozafferano.it


 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.