COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λιμοντσέλο: Πώς να φτιάξετε το ιταλικό λικέρ λεμονιού


5 Μαΐου 2021

Λιμοντσέλο: Πώς να φτιάξετε το ιταλικό λικέρ λεμονιού

Μια συνταγή για το πιο αρωματικό σπιτικό λικέρ.

Υλικά

10 λεμόνια

1 λίτρο βότκα


500 γραμ. ζάχαρη

500  ml νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λεμόνια, αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα. Σε ένα μπουκάλι προσθέτουμε τη βότκα μαζί με τις φλούδες, το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε για 10 ημέρες.

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε για 5 λεπτά. Όταν περάσουν οι 10 μέρες σουρώνουμε τη βότκα αφαιρώντας τη φλούδα, προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε. Ισομοιράζουμε σε 2 μπουκάλια το αφήνουε για άλλες 10 μέρες και το απολαμβάνουμε παγωμένο.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.