
Δροσερή, εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη.
Υλικά
5 πατάτες
1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
6 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
Χυμό από 2 λεμόνια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύνετε πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε, βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και στη συνέχεια βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ προσθέστε το ψιλοκομμένο αγγούρι, το κρεμμύδι και το χυμό από τα λεμόνια και αφήστε τα να μαριναριστούν.
Αφού βράσουν οι πατάτες, βγάλτε τις από την κατσαρόλα, αφήστε τις για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεφλουδίστε τις. Κόψτε την κάθε πατάτα σε 4 κομμάτια και βάλτε τις σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Αποθηκεύστε την πατατοσαλάτα καλυμμένη στο ψυγείο και σερβίρετε την κρύα.
Διαβάζονται Τώρα
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (4 - 10/8/25) - Η ενέργεια μπλοκάρεται, η κούραση συσσωρεύεται και το συναίσθημα γίνεται θολό και φορτισμένο
- Πελοπόννησος: 5 προορισμοί που μοιάζουν με νησί (αλλά είναι καλύτεροι)
- 5 μονοήμερες αποδράσεις με αυτοκίνητο, για να μην “λιώσεις” τον Αύγουστο στην Αθήνα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.