Ετοιμαστείτε να γευτείτε την πιο νόστιμη vegan sauce τυριού. Εκτός από τη νοστιμιά της, φημίζεται για την απλότητα της.
Υλικά
1 ½ φλιτζάνι πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
⅓ φλιτζάνι καρότα σε κύβους
¼ φλιτζάνι μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
½ κουταλάκι ξύδι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι κύμινο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια μειώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 12 λεπτά.
Όταν έχουν μαλακώσει αφαιρούμε το νερό και βάζουμε τις πατάτες και τα καρότα σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα και η vegan sauce τυριού είναι έτοιμη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.