Μια εναλλακτική συνταγή για τα λαζάνια χωρίς κρέας που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
400 γρ. λαζάνια
800 γρ. κολοκύθα
1 κρεμμύδι
300 γρ. ρικότα
300 γρ. σπανάκι
500 ml μπεσαμέλ
250 ml ζωμός λαχανικών
Βούτυρο
Παρμεζάνα για γεύση
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα και τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά.
Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε το σπανάκι σε ένα τηγάνι με λίγο νερό για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το σοτάρουμε για λίγα λεπτά μαζί με μια κουταλιά βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρικότα και ανακατέυουμε.
Σε ένα ταψί βάζουμε ένα στρώμα από τη μπεσαμέλ, μετά στρώνουμε τα λαζάνια στη συνέχεια προσθέτουμε ένα στρώμα από την κολοκύθα, τη ρικότα και το σπανάκι και πάλι λίγο από τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Πηγή φωτογραφίας: https://www.buonissimo.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.