Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια από τη Σικελία με σάλτσα ντομάτας
26 Μαΐου 2021
Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια έτσι όπως δεν τα έχετε ξαναδοκιμάσει
Υλικά
300 γραμμάρια κιμά
50 γραμμάρια ψωμί
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
2 αυγά
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι γάλα
Αλάτι, πιπέρι
1 κλαδάκι μαϊντανό
200 ml πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί ψωμιού στο γάλα, στη συνέχεια το πιέζουμε καλά και το προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, τα δύο αυγά, την παρμεζάνα, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και σχηματίζουμε ένα ορθογώνιο κομμάτι με τα χέρια μας.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρέας ομοιόμορφα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και λίγο νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα
Μόλις μαγειρευτεί, το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε φέτες και το ξαναζεσταίνουμε και απολαμβάνουμε.
Πηγή φωτογραφίας: https://www.buonissimo.it/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.