Πεντανόστιμα πιτσάκια έτσι όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά μας

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021

Γιατί τα σπιτικά πιτσάκια της γιαγιάς είναι πάντα τα καλύτερα…

Υλικά 

750 γραμμάρια έτοιμη σάλτσα ντομάτας

300 γραμμάρια μοτσαρέλα 

10 μικρά στρογγυλά ψωμάκια 

4 κλαδάκια δεντρολίβανο

Ελαιόλαδο 

Πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψί με την κρούστα προς τα κάτω και τα αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε πολύ μικρούς κύβους και τοποθετούμε 2 σε κάθε ψωμάκι. Προσθέτουμε δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στους 180 ° C για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να λιώνει η μοτσαρέλα. Αφαιρούμε από τον φούρνο, και ρίχνουμε σε κάθε πιτσάκι λίγο ωμό ελαιόλαδο.
 

Πηγή φωτογραφίας : https://www.lacucinaitaliana.it/ricette/