Η σημερινή σαλάτα είναι εκτός από νόστιμη και πανεύκολη. Μπορείτε να την απολαύσετε σαν κυρίως γεύμα όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά
200 γραμμάρια πένες
200 γραμμάρια τόνο σε λάδι
150 γραμμάρια ντοματίνια
100 γραμμάρια πράσινα φασόλια
80 γραμμάρια ελιές
Αγκινάρες σε λάδι
Βασιλικός
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για λίγα λεπτά- πρέπει να μαγειρευτούν αλλά να είναι τραγανά-.
Βράζουμε επίσης τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε. και μετά μεταφέρετέ το σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας.
Στη συνέχεια ξεπλύνουμε τα ντοματίνια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε στη μέση. ις και κόψτε τις στη μέση ή στα τέταρτα. Προσθέτουμε στα ζυμαρικά τις αγκινάρες, τα ντοματίνια, τις ελιές και τον τόνο.
Τέλος, προσθέτουμε τα πράσινα φασόλια και ανακατεύομε, προσθέτοντας λίγο λάδι και μια πρέζα αλάτι μόνο εάν είναι απαραίτητο. Τελειώνουμε με πιπέρι, μερικά ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και απολαμβάνουμε.
Πηγή φωτογραφίας: https://www.cucchiaio.it/ricette
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.